Aanmelden
Menu

Begeleiding voor kinderen en ouders in echtscheidingssituaties

Praten met je kind

Voor de acceptatie en de verwerking van de scheiding is het belangrijk dat je kind gevoelens kan en mag uiten. Dit doe je door je kind de gelegenheid te geven om over de scheiding en de gevoelens die dit losmaakt te praten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Relatie ouders en kind in een scheiding

Als ouders valt het vaak niet mee om met je kind over de scheiding te praten. Het maakt veel emoties is jezelf los en dat is lastig. Bovendien is het heel spannend hoe je kind op dit onderwerp reageert, want ook je kind zal af en toe emotioneel kunnen reageren. Je houdt van je kind en wilt je kind niet verdrietig zien, dus dat maakt het des te moeilijker.

Toch is het goed om het onderwerp af en toe te bespreken. Je geeft op deze manier aan dat de gevoelens van je kind ertoe doen en dat er over de scheiding gesproken mág worden. ULCO helpt jou/jullie om de scheiding bespreekbaar te maken. Dat emoties gevoeld mogen worden en dat er open over gesproken kan worden. Individueel of met elkaar. We begeleiden deze gesprekken tussen ouder(s) en kind(eren) of hebben individuele gesprekken. We hebben veel ervaring en weten welke problemen/vragen er spelen rondom een scheiding. We nemen jou/jullie stap voor stap mee in het proces. De professionals van zorgpraktijk ULCO zijn er als vraagbaak, veilige en betrouwbare gesprekspartners en als adviserend meedenkers.

Deskundige begeleiding

Naast het feit dat het goed is om als ouder regelmatig met je kind over de scheiding te praten vinden wij het ook belangrijk dat je kind een onafhankelijke vertrouwenspersoon heeft. Dit heeft een aantal voordelen:

  •                     je kind heeft structureel iemand om zijn gevoelens mee te delen;
  •                     je kind heeft veel minder last van loyaliteitsproblemen;
  •                     er wordt aandacht besteed aan de acceptatie en de verwerking van de scheiding;
  •                     je kind krijgt manieren aangereikt om met de scheiding om te gaan;
  •                     voortijdige signalering van scheidingsproblemen.

Tjitske Sijbesma is ervaren KIES coach, biedt Mediation Coaching Counseling en is MFN geregistreerd mediator.