Aanmelden
Menu

Boksend opvoeden

Boksend Opvoeden is niet het echte boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van jongens/deelnemers kan beantwoorden. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden.
Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers/uitdagers blootgesteld die vaak aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de jongens/deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken.
Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal/op locatie ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat.
Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.