Aanmelden
Menu

Individuele begeleiding Tienermoeders

Voor jonge ouders of alleenstaande tienermoeders

ULCO biedt begeleiding voor jonge ouders of jonge moeders die zelfstandig wonen. Je leven verandert als je een kind krijgt. Het is verwarrend, je krijgt de zorg over een kind, maar soms is het al lastig om goed voor jezelf te zorgen. Je loopt tegen veel zaken aan die je onzeker kunnen maken. ULCO biedt hulp en begeleiding.

De begeleiding richt zich op je eigen leerdoelen. Bijvoorbeeld het leren omgaan met geld, persoonlijke dingen of de opvoeding van je kindje. Je kunt ook ondersteuning vragen bij regelzaken zoals studiefinanciering of kinderbijslag. Je leert dingen die jullie als jonge ouders of jij als zelfstandige jonge moeder belangrijk vindt om te leren.

Waaruit bestaat de begeleiding?

De begeleiding bestaat uit individuele gesprekken met mensen van ULCO. Dit kan één gesprek per week zijn, maar ook drie of vier gesprekken. Dit hangt af van jouw leerdoelen. In overleg met jou werken we samen met anderen, zoals school, werk, kinderdagverblijf of je ouders, aan het creëren van een voor jou/jullie en jouw/jullie kindje optimale leefsituatie.