Aanmelden
Menu

Anna van Slooten

Ik ben Anna van Slooten en ik werk als coach met paarden samen met Zorgpraktijk ULCO. In mijn werk als hulpverlener, wat ik al twintig jaar doe, en als moeder van drie kinderen merkte ik de grote meerwaarde van de omgang met dieren voor hun ontwikkeling, in ons geval paarden en honden. Het meenemen van mijn hond in mijn werk zorgde ervoor dat ik makkelijker in contact kwam met de jongeren. Bovendien reageerde de hond op de gemoedstoestand van de ander.

Ik deed de opleiding Dog Assisted Coaching en raakte steeds meer geïnteresseerd in het coachen met een dier. Een NLP-paardencoachingsopleiding volgde. Ik volg regelmatig cursussen, bijscholing en intervisies op dit gebied om mijn kennis up-to-date te houden.

Paarden communiceren vooral non-verbaal en dat doen wij (onbewust) ook het grootste deel van de tijd. Een paard reageert op hoe we ons voelen en wat we uitstralen. Daarmee helpt het dier in een coachingssessie je bewust te maken van patronen die je hebt in denken of doen. Doordat ik de juiste vragen stel en niets invul kom je bij je eigen oplossing en inzicht, want dat heeft iedereen in zich. Het paard werkt hierbij als spiegel. Vervolgens kun je je gedrag oefenen en maken we het concreet voor je dagelijks leven. Ik besteed aandacht met je aan waar je gedrag vandaan komt, wat het mee in stand houdt en van welk systeem je onderdeel bent en hoe dit voor je is.

In de hulpverlening ben ik gestart als pedagogisch medewerker op een behandelgroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Na een aantal jaren heb ik de overstap gemaakt naar het ambulante werk. Eerst als gezinshulpverlener in de specialistische jeugdzorg en sinds vier jaar als pleegzorgbegeleider.

Via Zorgpraktijk ULCO ben ik inzetbaar als coach met paarden voor kinderen, jongeren en volwassenen. Coaching met paarden is tevens heel geschikt om in te zetten om ouders en kinderen samen te coachen. Samen aan de slag met paarden en ervaren hoe je met elkaar omgaat en communiceert door te dóen. De coaching is altijd naast het paard, niet erop, en ervaring met paarden is niet nodig.

www.annacoachingmetpaarden.nl

Gegevens:

Je kunt Anna mailen via avslooten178@gmail.com
Je kunt Anna telefonisch bereiken via: 06-13652800