Aanmelden
Menu

Erwin Prins

Mijn naam is Erwin Prins en vanaf eind 2023 ben ik in opleiding bij zorgpraktijk ULCO.
Al langer voel ik een sterke affiniteit met het werken met jongeren die het leven om wat voor reden dan ook als complex ervaren.

In 2008 ben ik begonnen bij de nationale politie waar ik hoofdzakelijk op straat heb gewerkt als hoofdagent. Door mijn werk stond ik middenin de samenleving en kwam ik in aanraking met situaties als huiselijk geweld, verwarde personen maar ook met agressie en drank- en drugsgebruik onder jongeren. Ik zag dat jongeren het leven soms om verschillende redenen als ingewikkeld ervaren en steeds meer voelde ik de behoefte om hun en hun ouders hierbij te helpen.

Tijdens mijn werk bij de politie leerde ik om bepaalde problemen te signaleren en hiernaar te handelen. In sommige situaties is acuut ingrijpen door de politie nodig om de angel uit de situatie te halen. Verdere hulp is vaak noodzakelijk maar wordt vervolgens overgedragen aan een team van specialisten buiten de politie. Na 15 jaar politiewerk ben ik erachter gekomen dat ik de rol van specialist interessant maar ook erg belangrijk vind. Ik zou graag een grotere bijdrage willen leveren aan datgene wat er binnen de gezinnen speelt. Nu grijp ik in wanneer de nood hoog is en verdwijnt iemand daarna voor mij uit beeld. Ik zou graag langer betrokken willen blijven bij een casus om vanuit een coachende en begeleidende rol een bijdrage te kunnen leveren aan verandering en mogelijk verbetering van de situatie. Daarom heb ik besloten me te laten omscholen tot sociaal pedagogisch hulpverlener in de vorm van een jeugd-, jongeren en gezinscoach.

Een kans die ik krijg binnen zorgpraktijk ULCO. Een zorgpraktijk met een breed op elkaar afgestemd hulpaanbod waarin de client en zijn omgeving centraal staan. De korte lijnen en ruimte voor wederzijdse ontwikkeling maken dat ik me hier direct op mijn gemak voelde en me daarom juist hier wilde aansluiten. De manier van werken past bij mij: ‘gewoon doen wat nodig is’. Ik streef naar het leveren van een waardevolle en kwalitatief hoge bijdrage aan de jongeren en gezinnen die zich bij ULCO aanmelden. Maar bovenal wil ik naast de client staan en een stabiele, toegankelijke en richtinggevende hulpverlener zijn.

Mijn werk- en levenservaring vormen hiervoor de basis. Ik ben sociaal, betrokken en heb van nature een positieve houding. Ik voel me als toekomstig hulpverlener betrokken en verantwoordelijk voor de cliënt en zijn proces. Ik heb humor en kan goed luisteren en aansluiten bij degene waar ik contact mee heb. Ik zal altijd eerlijk zijn en je met respect vertellen hoe ik tegen de situatie aankijk. Daarbij houd ik rekening met jouw situatie en mening. Veiligheid binnen gezinnen vind ik – ook vanuit mijn werkervaring bij de politie – erg belangrijk. Thuis moet een veilige haven zijn, voor iedereen in het gezin. Ik help graag om de stabiliteit en veiligheid weer terug te laten keren in gezinnen die dit nodig hebben. Ik wil geen “pleisters plakken” maar ga voor duurzame oplossingen die ook in de toekomst stand zullen houden.

Gegevens:

Mail adres: erwin@ulcodeboer.nl