Aanmelden
Menu

Gerard de Jong

Gerard de JongIk ben een échte Wâldpyk. Duidelijk, eerlijk en open (‘DEO’). In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat ik iets kan betekenen voor mensen die graag (weer) willen werken, maar hierin nog niet slagen door hun bijzondere kwaliteiten.

In het begin van mijn werkzame leven heb ik een opleiding Levensmiddelentechnologie afgerond. Vervolgens ben ik ruim twintig jaar werkzaam geweest als procesoperator in de zuivel. Eind jaren negentig realiseerde ik mij – door onder meer mijn werkzaamheden voor ondernemingsraden – dat de sociale kant mij heel erg aantrok.

In 2001 ben ik van werk veranderd en in 2003 heb ik mijn hbo-opleiding Personeel & Arbeid afgerond. Na een aantal functies met vooral P&O-raakvlakken ben ik in 2007 begonnen in de re-integratie en coaching. Mijn bijdrage als coach is een meerwaarde voor mensen die graag aan de slag willen of willen blijven.

Door mijn werkervaring heb ik een goed beeld van waar mogelijkheden liggen en weet ik vooral werkzoekenden en werkgevers hierin bij elkaar te brengen. Voordat zo’n zoektocht begint, is het belangrijk dat de werkzoekende zichzelf goed kent en gemotiveerd is. Ook hierin lever ik als coach mijn bijdrage en waar ik dat niet kan, is het van belang dat er tijdig andere professionals ingeschakeld worden.

In re-integratietrajecten is het belangrijk dat er een vertrouwensband is. Dit kan enige tijd duren. Daarnaast vind ik het belangrijk om op de werkvloer mee te werken, zodat ik kan ervaren waar de medewerker in de praktijk mee te maken heeft en krijgt. Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen is daarbij mijn devies.