Aanmelden
Menu

Johan van der Velde

Mijn naam is Johan van der Velde en sinds januari 2023 ben ik aangesloten bij zorgpraktijk ULCO.
Van mijn collega’s hoor ik vaak dat ik goed kan luisteren en goed weet aan te sluiten bij de hulpvraag en de behoeftes van iemand. Ik ben een coach ‘pur sang’ en weet je te stimuleren en motiveren. Want… uiteindelijk moet je het zelf doen! Ik blijf in dit proces graag naast je staan.

Ik heb inmiddels 18 jaar werkervaring binnen de zorg als pedagogisch medewerker bij een orthopedagogische behandelinstelling voor kinderen en jongeren, jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Hier was ook altijd sprake van bijkomende gedragsproblemen, psychische problemen, antisociale persoonlijkheidsstoornissen, ASS, AD(H)D, PPD-NOS, borderline, hechtingsproblematiek, verslavingsproblematiek enz. Ik heb mogen kennismaken met diverse problemen en de effecten hiervan op het dagelijks leven van de jongeren en hun omgeving. Ik beschik over een groot relativeringsvermogen en vind eerlijk en openheid erg belangrijk mijn werk. Daarnaast beschik ik over een gezonde doses humor.

De opdracht aan mezelf was altijd weer het individu achter het gedrag te blijven zien en rekening te houden met de levensgeschiedenis van iemand. Ik wil begeleiding bieden vanuit oprechte verbinding en interesse en kan daarbij goed luisteren en filteren wat er nodig is.

Tijdens mijn werkzaamheden als pedagogisch medewerker ben ik onder andere geschoold in systeemgericht, oplossingsgericht en methodisch werken. Ik ben dus gewend om samen met jou de verbinding te leggen met je ouders, je familie, je vrienden, school of sportclub.
Ook ouders ondersteunen bij hun zoektocht zie ik als leuk, uitdagend en belangrijk. Want… iets veranderen doe je nooit alleen!

Mijn begeleiding kan bestaan uit zowel het (in)trainen van praktische en sociale vaardigheden, het vinden en behouden van werk, school of dagbesteding. Daarnaast in het voeren van ondersteunende en inzicht gevende gesprekken om zo samen vaardigheden en competenties te kunnen vergroten waardoor een zelfstandig leven gevoerd kan worden. Ik kan uitleggen wat een diagnose voor jou dagelijks leven betekend of ik kan jouw omgeving hier uitleg over geven. Hierdoor ontstaat er begrip en acceptatie.

Ik kijk altijd samen met jou en je directe omgeving welke hulpvragen je hebt en wat je zou willen veranderen of verbeteren. Ik kijk daarin met jou altijd naar mogelijkheden. Daar waar nodig betrekken we andere organisaties of collega hulpverleners die ons hierbij kunnen ondersteunen.
Vervolgens verwerken we dit samen in een plan van aanpak.

Ik ben blij dat ik al mijn ervaring mee kan nemen naar het werken binnen zorgpraktijk ULCO. Hier denk ik nog meer te kunnen bereiken met jou, je ouders of je omgeving.

Gegevens:

Je kunt Johan bellen op 06-51694452
Je kunt Johan mailen via johan@ulcodeboer.nl