Aanmelden
Menu

Léon van Potten

Mijn naam is Léon van Potten. Sinds 2022 ben ik als gezinsprofessional aangesloten bij Zorgpraktijk Ulco.

Na de middelbare school begon ik mijn carrière bij de Koninklijke Landmacht. Na het bekleden van verschillende functies en een uitzending naar Afghanistan ben ik doorgestroomd naar de Koninklijke Marechaussee. Hier ben ik als onderofficier aan de slag gegaan binnen de militaire politiedienst. Naast neventaken als vertrouwenspersoon en persoonlijk begeleider voor studenten kreeg ik de mogelijkheid om een opleiding tot sociaal pedagogisch medewerker te volgen.

In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar de nationale politie. Na een opleiding tot jeugdspecialist ben ik als jeugdcoördinator aan de slag gegaan. Daar hield ik mij bezig met jeugdproblematiek, waaronder huiselijk geweld, kindermishandeling/misbruik en vechtscheidingen. Als taakaccent deed ik de monitoring van stalking en eer-gerelateerd geweld. Daarnaast gaf ik voorlichting aan scholen en het gebiedsteam over actuele zaken zoals social media, sexting en jeugdrecht.

In de loop der tijd ben ik steeds meer op de pedagogische stoel gaan zitten. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar Zorgpraktijk Ulco met als doel mij volledig te gaan inzetten binnen gezinnen die dat zo hard nodig hebben… Elke ouder wil het beste voor zijn gezin. Kinderen moeten gezond en vooral veilig kunnen opgroeien. Iets wat bij mij hoog in het vaandel staat!

Als jeugd- en gezinscoach bied ik professionele hulp aan cliënten met problemen betreffende het sociaal functioneren. Ik geef ondersteuning die gericht is op het verminderen van stressfactoren en het versterken van het gezin. Ik ga graag de verdieping in, kijkend naar oorzaken achter het gedrag. Mijn kracht ligt voornamelijk in: de juiste lijnen uitzetten binnen een gezin, structuur bieden en het samen behalen van doelen. Mijn karakter kenmerkt zich in het ‘vastbijten’ in de gezinsproblematiek en het samen bewandelen van de juiste wegen. Door mijn persoonlijke en professionele aanpak weet ik precies wat er nodig is om binnen gezinnen weer een fijner en veiliger klimaat te creëren.

Gegevens:

Je kunt Léon bellen op 06-33339772
Je kunt Léon mailen via leon@ulcodeboer.nl