Aanmelden
Menu

Léon van Potten

Mijn naam is Léon van Potten. 

Vanaf 2022 ben ik werkzaam als gezinsprofessional bij zorgpraktijk Ulco.

Na de middelbare school ben ik mijn carrière begonnen bij de Koninklijke Landmacht. Na het bekleden van verschillende functies en een uitzending naar Afghanistan, ben ik doorgestroomd naar de Koninklijke Marechaussee. Hier ben ik als onderofficier aan de slag gegaan binnen de militaire politie dienst. Naast neventaken als vertrouwenspersoon en persoonlijk begeleider voor studenten kreeg ik de mogelijkheid om een opleiding tot sociaal pedagogisch medewerker te volgen.

In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar de nationale politie.
Na een opleiding tot jeugdspecialist ben ik als jeugdcoördinator aan de slag gegaan. Daar hield ik mij bezig met jeugdproblematieken; huiselijk geweld, kinder- mishandeling/misbruik en vechtscheidingen. Als taakaccent deed ik de monitoring van stalking en eer-gerelateerd geweld. Daarnaast gaf ik voorlichting aan scholen en het gebiedsteam over actuele zaken zoals social media, sexting en jeugdrecht.
Tijdens de keten en integrale samenwerkingen bij de politie ben ik steeds meer op de pedagogische stoel gaan zitten. Daarom heb ik vanaf september 2022 de overstap gemaakt naar zorgpraktijk Ulco om mij in te gaan zetten binnen gezinnen welke dat zo hard nodig hebben… Elke ouder wil het beste voor zijn gezin. Kinderen moeten gezond en vooral veilig kunnen opgroeien. Iets wat bij mij hoog in het vaandel staat!

Als jeugd en gezinscoach biedt ik professionele hulp aan cliënten met problemen betreft het sociaal functioneren. Ik geef ondersteuning die gericht is op het verminderen van stressfactoren en het versterken van het gezin. Ik ga graag de verdieping in, kijkend naar oorzaken achter het gedrag. Mijn kracht ligt voornamelijk in; de juiste lijnen uitzetten binnen een gezin, structuur bieden en het samen behalen van doelen. Mijn karakter kenmerkt zich in het “vastbijten” in de gezinsproblematiek, en te samen de juiste wegen te bewandelen. Door mijn persoonlijke en professionele aanpak weet ik precies wat er nodig is om binnen gezinnen weer een fijner en veiliger klimaat te creëren.