Aanmelden
Menu

Maria Dijkstra

Ik ben Maria Dijkstra en ik werk als gezinshulpverlener, in gezinnen waar het allemaal even niet meer lukt. Deze gezinnen weer op weg helpen vind ik een mooie uitdaging, met de nadruk op SAMEN, want het geheel is meer dan de som der delen. Oftewel, samen komen we verder!

Het werken bij een kleinschalige organisatie, zoals ULCO, spreekt mij erg aan. Korte lijntjes, snel kunnen handelen en schakelen indien nodig en de mens centraal! Na mijn Hbo-opleiding, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, ben ik gaan werken als
groepsleider en persoonlijk begeleider op een behandelgroep voor kinderen onder de 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Een prachtige tijd, waarin ik veel geleerd heb van de kinderen, en hun systeem.

De problematiek van deze kinderen was divers: o.a. adhd, ASS, hechtings- en persoonlijkheidsproblematiek. In de tussentijd de opleiding IAG afgerond, Intensieve Ambulante Gezinshulpverlening. Van groepsleider (residentieel) ben ik toen ambulant gaan werken als gezinshulpverlener, bij dezelfde organisatie. Vanuit deze organisatie ben ik in 2015 gedetacheerd, als gezinshulpverlener, naar het Fact Jeugd team. Een team waarin meerdere organisaties vertegenwoordigd waren. In dit team heb ik gewerkt met de doelgroep jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Jongeren die worstelen met o.a. psychische problematiek, verslaving, en/of een licht verstandelijke beperking hebben. Binnen bovenstaande functies heb ik verschillende trainingen gevolgd, ik noem er een paar: “Samenwerken aan Veiligheid, Cognitief Gedragstherapeutisch

Werken, EHBS en Oplossingsgericht werken.” Samen kijken naar wat er wel kan!

Mijn motto is: “Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt”.
Contact maken, transparant zijn, betrokken, eerlijk en oprecht, de mens centraal, zijn kernwaarden voor mij als hulpverlener. En…humor!

Gegevens:

Je kunt Maria bellen op 06-41679889
Je kunt Maria mailen mariadijkstra@zorgpraktijkulco.nl