Aanmelden
Menu

Marieke Boonstra

Vlieg als een vogel
Speel als een kind
Je simpelweg overgeven
Is waar geluk zich bevindt

Als kind, verwerkte ik mijn gebeurtenissen in mijn spel en vertelde ik alles aan een ekster(ekstervriendje) die toevallig langs vloog. Een kind, maar ook de ouder, heeft het soms gewoon even nodig om ergens te zijn waar het gezien en gehoord wordt zonder dat er een oordeel aan vast zit.

Mijn naam is Marieke Boonstra en werk al psychomotorisch kindertherapeut (PMKT).

In mijn praktijk komen kinderen die vastlopen in hun gedrag en die een extra zetje nodig hebben om weer gelukkig te kunnen zijn. Vanuit mijn positieve, betrouwbare en open houding laat ik kinderen zichzelf ontdekken door voelen, bewegen en spel. Deze manier van werken zorgt ervoor dat het kind dicht bij zichzelf komt om zo optimaal mogelijk te kunnen gaan ontwikkelen. Ik volg het kind het spel, observeer en leg het spel zo nodig stil om kort (na) te bespreken van wat er is gebeurd. Gevoelens worden benoemd en gekoppeld naar dagelijkse vaardigheden. Doordat we motorisch veel bezig zijn en minder praten, is therapie gewoon heel leuk!

De kennis vanuit mijn rol als leerkracht in het speciaal basisonderwijs zit als een rode draad verweven in mijn therapie. Ik heb jarenlang vol plezier en met passie bijgedragen aan het welbevinden en de betrokkenheid van een kind om tot leren te kunnen komen. Ik heb daarbij veel kennis opgedaan met verschillende soorten gedragsproblematiek. Ik denk hierbij altijd in mogelijkheden om een doel te kunnen bereiken. Daarbij is spel en beweging een middel voor mij om kinderen te kunnen motiveren en ik merk daardoor vele succeservaringen bij het kind. Succeservaringen zijn belangrijk om te geloven in wat je kunt. Naast individuele therapie geef ik ook training aan kleine groepen. Kidzkr8 (Weerbaarheidstraining) en Griefelen (Van spanning naar ontspanning gaan door gevoelens en gewaarwordingen te voelen in het lijf).

Samen met elk kind zorg ik ervoor dat een kind de mooie talenten van zichzelf (her)ontdekt om te kunnen vliegen en spelen!

Gegevens:

Je kunt Marieke bellen op 06-26251645
Je kunt Marieke mailen via marieke@ulcodeboer.nl