Aanmelden
Menu

Peggy Hogeveen

Mijn naam is Peggy Hogeveen, 40 jaar, moeder van een tiener en woonachtig in Leeuwarden. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in zowel het reguliere als het speciaal (basis)onderwijs heb ik besloten me toe te leggen op het meer specifieke, persoonlijke begeleiding aan onder andere, de zogenoemde, thuiszitter, jongeren en ouder.

Door te werken via het transactionele en ecologische model kijk ik niet alleen of het kind zijn gedrag moet veranderen, maar ook wat er in zijn omgeving moet veranderen. Al deze componenten zijn immers van invloed van iemands gedrag. Ik zal dan ook, in samenwerking met ouders, scholen en de diverse zorginstanties deze componenten onderzoeken. Daarnaast zie ik ongewenst gedrag als ‘verkeerd gedrag’ en niet meer dan dat. Ik begin iedere dag, ook na afhandeling van een misstap, weer met een schone lei.

Door vooral creatief met kinderen bezig te zijn, samen talenten te ontdekken en ontwikkelen, haalbare doelen te stellen, oplossingsgericht te werken en mee te geven dat fouten maken mag is het mogelijk een kind weer het gevoel te geven te mogen zijn wie het is, anders en dat mag!

De eigenschappen en vaardigheden die ik hiervoor inzet zijn: geduld hebben, open en eerlijk zijn, humor, oplossingsgericht denken, voorspelbaar zijn, empathie tonen en mezelf kwetsbaar op durven te stellen.