Aanmelden
Menu

Peter Kalsbeek

Ik ben Peter Kalsbeek. Ik heb mij in september 2016 aangesloten bij praktijk ULCO omdat deze manier van werken mij erg aanspreekt. Samen met ouders en jongeren zoeken naar kansen en mogelijkheden en deze ook benutten. Door deze te ontwikkelen worden de mogelijkheden van de jongeren vergroot om zo goed mogelijk te participeren in de maatschappij.

Tijdens mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb ik ervaring opgedaan met allerlei psychische problemen zoals ADD, ADHD en autisme. Daarnaast heb ik gewerkt met licht verstandelijk beperkte jongeren en ernstig meervoudig beperkte jongeren en kinderen. Wederzijds respect, humor en eerlijkheid vind ik erg belangrijk in de ondersteuning en begeleiding van jongeren. Verder ben ik sociaal, geduldig en enthousiast.

Naast het bieden van individuele begeleiding aan cliënten die zich bij de praktijk aanmelden, ben ik werkzaam als werkcoach in Feanwâlden. Een initiatief vanuit zorgpraktijk ULCO in samenwerking met re-integratiebedrijf Fritech uit Buitenpost. Binnen dit project begeleid en ondersteun ik kwetsbare jongeren met een leerachterstand en/of psychiatrische problematiek. Tijdens een trainingsperiode krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen en zo door te stromen naar regulier werk. Het accent in fase 1 ligt op het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het ondersteunen in de werksituatie. Binnen deze trainingsperiode gaan de jongeren in hun eigen tempo aan de slag bij de plaatselijke middenstand die werkervaringsplekken beschikbaar stelt. De uitstroom in fase 2 wordt vormgegeven door de jobcoaches van Fritech. Voor mij is deze werkvorm een aanvulling op het huidige hulpaanbod binnen de praktijk van ULCO. Ik hoop zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de persoonlijke groei van onze jongeren.

Gegevens:

Je kunt Peter bellen op 06-22869970
Je kunt Peter mailen via peter@ulcodeboer.nl