Aanmelden
Menu

Rhona Benjamins

Mijn naam is Rhona Benjamins.

Ik ben 27 jaar en woon in Leeuwarden. Tijdens de opleiding, pedagogiek, ben ik gaan werken als ambulant begeleider. Hier ben ik Ulco de Boer tegengekomen en hij heeft mij geïnspireerd om mij aan te sluiten bij Zorgpraktijk Ulco de Boer.

Nu ik klaar ben met mijn studie lijkt het mij een mooie uitdaging om bij de Zorgpraktijk Ulco de Boer aan de slag te gaan om kinderen, jongeren en hun opvoeders te begeleiden en te coachen. De mogelijkheden om te kunnen schakelen met een team van andere professionals en mij te kunnen blijven ontwikkelen spreken mij erg aan.

Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan binnen team050 waar ik zowel binnen gezinnen als binnen verschillende scholen voor speciaal en regulier onderwijs wordt ingezet. Zo kwam ik ook met Ulco in aanraking. We werken namelijk samen in en casus binnen de zorgpraktijk. Ook binnen Maatwerk mocht ik al kennismaken met een aantal collega’s binnen zorgpraktijk ULCO.

Via mijn opleiding heb ik onder andere stage gelopen bij het jongerenwerk en stage gelopen in Suriname. Hier heb ik mooie ervaringen op mogen doen en ben ik in aanraking gekomen met zeer diverse opdrachten en doelgroepen. Verder heb ik gewerkt als ambulant begeleider, bij kinderen en jongeren thuis en op school. Hier heb ik ervaring opgedaan met onder andere ASS (autismespectrumstoornissen) en ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van de ZEVMB doelgroep. Mijn zus, heeft een zeer ernstige verstandelijke meervoudige beperking. Samen met mijn ouders ben ik als curator betrokken bij haar leven en de zorgen die dat met zich mee brengt.
Vanwege mijn persoonlijke ervaring heb ik gemerkt dat het vaak veel energie, creativiteit en doorzettingsvermogen kost van een gezin om de benodigde procedures te volgen en de juiste kwalitatieve ondersteuning te krijgen. Hierom ben ik als professional vaak op zoek naar wat er wel mogelijk is en werk daarom oplossingsgericht.

Verder ben ik creatief, rustig en geef ik mensen de ruimte om zichzelf te mogen zijn. Daarbij vind ik humor in mijn aanpak belangrijk. In mijn vrije tijd wandel ik veel met mijn hond, speel ik piano en doe ik graag wat met vrienden.