Aanmelden
Menu

Damian

Mirella en Sander zijn de ouders van Damian

“Via mijn zus die in de hulpverlening werkt zijn we in contact gekomen met Ulco de Boer. Wij dachten toen: die Ulco kan later nog wel eens van pas komen, als Damian in de puberteit komt. Uiteindelijk hebben we al vrij snel contact met hem gezocht, omdat het na een redelijk rustige periode weer minder goed ging thuis. Wij vonden het heel moeilijk om een goede hulpverlener te zoeken voor Damian, die van baby af aan erg actief en lastig te sturen is. Damian is inmiddels 11 jaar. Al die tijd hebben wij als ouders geworsteld met de opvoeding. Wij ontvingen uit verschillende organisaties kortdurende begeleiding.”

”Dat is zo fijn als je hulp krijgt bij Ulco”
Alle gezinsleden komen aan bod

Alles werkte maar kort en nooit afdoende. Alles draait altijd om Damian, terwijl het gezin uit vier personen bestaat. ”Dat is zo fijn als je hulp krijgt bij zorgpraktijk ULCO. Het hele gezinssysteem wordt aangepakt. Alle gezinsleden komen aan bod.”

Een duidelijke en heldere aanpak

“Je moet je open durven stellen, Ulco is een hele directe hulpverlener. Hij pakt zaken aan en kan je heel goed een spiegel voorhouden.” Ulco heeft een sterke persoonlijkheid en daar hebben ze bij de familie van Damian heel veel aan. Een duidelijke en heldere aanpak. In de praktijk van Ulco hebben ze alle expertise in huis, zoals gezinsbegeleiding en persoonlijke activiteitenbegeleiding voor Damian. Je hoeft niet allerlei intakes te doen om verdere hulp te krijgen. Er is een hele last van onze schouders gevallen sinds onze start bij zorgpraktijk ULCO. Samen zetten ze deze stappen, ten gunste van het hele gezin. Er is veel meer structuur en rust in het gezin gekomen. Wij denken dat we net op tijd aan de bel hebben getrokken, anders waren we elkaar kwijt geraakt in het opvoedproces.”

Samen kijken we naar wat goed en minder goed gaat

“Wij hebben meer handvatten gekregen om met situaties om te gaan en kunnen altijd terugvallen op Ulco als er weer een piekmoment komt, minimaal eens per maand hebben we een oudergesprek met Ulco en gaan we samen kijken naar wat goed en minder goed gaat. We bepalen dan of er een nieuwe koers komt voor ons allemaal en mogen weer even in de spiegel kijken die Ulco ons voorhoudt.”