Wachttijden bij een aanmelding
Wanneer je je aanmeldt bij Zorgpraktijk ULCO is het van belang te weten hoe lang je ongeveer zou moeten wachten. Dit verschilt per periode. Wanneer iemand van ons team een traject afsluit, ontstaat er ruimte om een nieuw traject te starten. Echter kunnen we niet goed voorspellen hoe lang een bestaand zorgtraject duurt, omdat we betrokken blijven bij cliënten en gezinnen zolang dit nodig is. Hierdoor is het lastig een exacte wachttijd aan te geven.
Jeugd of WMO
We maken bij de aanmelding onderscheid tussen jeugdtrajecten en WMO-trajecten. De wachttijd hiervan kan verschillen. Gemiddeld is de wachttijd op dit moment 2 tot 5 maanden. Het is verstandig om voor een aanmelding altijd even met ons te bellen om te overleggen. Dan weet je of er zicht is op een snelle doorstroom of dat we samen moeten kijken naar een goed alternatief. We willen niet dat je lang op een wachtlijst staat zonder dat er iets gebeurt. Dat zou jammer zijn.
Voor onze afdeling diagnostiek gelden aangepaste wachttijden. De wachttijd hiervoor is gemiddeld 2 tot 3 maanden. In de zomerperiode kan dit iets langer zijn vanwege de vakantieplanning van ons team. Voor de exacte wachttijd van dat moment kun je het beste even bellen met Zorgpraktijk ULCO.
Oriënterend gesprek
Zodra er ruimte ontstaat is het vervolgens belangrijk om te onderzoeken of de expertise van de betreffende hulpverlener past bij de hulpvraag. Omdat je vaak langere tijd gaat werken met iemand van ons team, is het van belang dat er een goede ‘match’ is. Of die match er is, wordt onderzocht op basis van het eerste oriënterende gesprek en een eerste ‘klik’-gesprek. Daarnaast voeren we een gesprek met de sociaal werker van het wijk- of gebiedsteam, de gezinsvoogd vanuit het regiecentrum of de huisarts.
In de tijd dat je bij ons op de wachtlijst staat kunnen wij geen ondersteuning bieden.